Help jouw team in 4 stappen de corona-crisis door

De veranderingen die in deze tijd op organisaties afkomen, vragen veel van mensen. Het is begrijpelijk dat allerlei initiatieven hierdoor vertragen, of zelfs stilvallen. Maar juist nu is het belangrijk om in beweging te blijven en continu bij te sturen, om zo resultaten te blijven behalen in tijden van corona.

Hoe doe je dat als leider of manager? Ofwel: hoe kun je jouw medewerkers, die ieder anders omgaan met de nieuwe werkelijkheid, helpen om precies datgene te doen wat nodig voor gewenst succes?

“Wat moet de manager doen als mensen in ontkenning zitten? Akelig duidelijk maken dat er echt wat aan de hand is. Dan komen ze in pijn. Pijn is goed.

Frank Brilman – Rainmaker

Rainmaker Frank Brilman geeft in onderstaande video een aantal praktische inzichten die je direct in praktijk kunt brengen om resultaten te behalen in tijden van corona.

Na het bekijken van deze video:

  • Heb je een krachtige tool waarmee je eenvoudig analyseert hoe jouw medewerkers zich verhouden tot de veranderingen die er op hen afkomen;
  • Kan je je eigen gedrag aanpassen, in overeenstemming met wat jouw medewerkers op dit moment nodig hebben;
  • Herken je de valkuilen en weet je wat je moet doen en laten om te voorkomen dat jouw medewerkers terugvallen in oud gedrag.
In deze video wordt verwezen naar wat wij bij Rainmen het Accountability Veiligheid Model noemen. Gebruik dit model om zelf aan de slag te gaan en jouw medewerkers transparant, eerlijk en daadkrachtig door deze corona-crisis heen te loodsen.

Tips voor gebruik van het Accountability Safety Model:

  • Durf teamleden de pijn te laten ervaren. Pijn is de belangrijkste motor voor verandering: ‘no pain, no change’.
  • Pas op met teamleden te veel of te lang ‘veiligheid’ te bieden. Word geen ‘redder’!
  • Pas op met de accountability-lat direct te hoog te leggen voor teamleden. Zonder de nodige veiligheid is het accountable houden van teamleden een vorm van ‘punishment’.

Je hebt één van de video’s uit onze videoserie bekeken. Bekijk ook de andere video’s!

Herken het gedrag van jouw medewerkers in tijden van corona

Stoom jouw team klaar voor het nieuwe normaal

Wil je direct aan de slag om succesvol te worden in het nieuwe normaal en resultaten te behalen in tijden van corona? Lees meer over onze corona-aanpak. Of mail ons op hallo@rainmengroup.com of bel ons op 085-0434842.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?