Inspiratie voor deze zomer!

De zomer staat voor de deur! En dat is na al het harde werken van de afgelopen maanden het perfecte moment om even te ontladen, te reflecteren je te laten inspireren. Maar ja, met zoveel keuze om je heen, waar haal je de inspiratie vandaan om met hernieuwde energie de laatste maanden van het jaar in te duiken? In dit blog helpen we je een handje. We hebben de meest inspirerende podcasts en ebooks voor je verzameld. Uitermate geschikt voor die lange trein- of autorit!

Food for thought

We starten de “food for thought” lijst met een podcast serie van Theo Maassen, Ervaring voor Beginners. Hij neemt interviews af met makers van kunst over de kunst van het maken.

Ga naar podcast

 

Nooit meer Slapen is een cultuur podcast van de VPRO. Een reeks van nachtelijke gesprekken van Pieter van der Wielen met een gast uit de kunst of actualiteit.

Ga naar podcast

 

De Balanskliniek trakteert ons op een podcast reeks met inspirerende gasten over het bewaken van je persoonlijke balans.

Ga naar podcast

Zomerinspiratie

Nieuwsgierig naar de kracht van provocatieve coaching? Frank Sarink vertelt erover in zijn podcast reeks, De provocatieve psychologie podcast:

Ga naar podcast

 

Altijd al meer willen weten over systemisch werken? Anne Jan de Witte heeft een reeks interviews over systemisch werk in teamcoaching met tips uit de praktijk.

Ga naar podcast

 

In dit licht is ook deze podcast van ‘Leef je mooiste leven’ een aanrader:

Ga naar podcast

 

Soul biographies heeft een bibliotheek van korte inspirerende films/ interviews van 10 á 15 minuten. Zeker de moeite waard om te bekijken!

Ga naar vlogcast

 

Martin G Moore geeft in een kleine 17 minuten helderheid over het thema: excellence over perfection (ENG)

Ga naar podcast

 

E-book suggestie

The New Entrepreneurz: Changing The Way You Play Life (ENG). Van de makers van de Freshbiz game. Vooral interessant als je onze FreshBiz Game al een keer gespeeld hebt.

Ga naar e-book

Nog meer vermaak?

Toch wat meer behoefte aan vermaak dan aan inspiratie? Ook dan hebben we nog enkele suggesties:

Het verhaal van de excentrieke multimiljonair en kunstverzamelaar Ewald Marggraff. Hij zou bij een brand in zijn landhuis om het leven zijn gekomen, maar na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van zijn schilderijen of het geld.

Ga naar podcast

 

Een moordzaak en een prille liefde. Laat je in deze spannende podcast reeks van 3 afleveringen meenemen door de rechercheurs en direct betrokkenen:

Ga naar podcast

 

Meer nieuwsgierig naar de motieven van echte criminelen? Hoe iemand een Van Gogh kan stelen? Hoe je in de top van een criminele organisatie terecht komt? Of hoe iemand onderdeel wordt van een terroristische organisatie en een aanslag voorbereidt?

Ga naar podcast

Mis jij jouw favoriete podcast of e-book op dit lijstje? Laat het ons weten via hallo@rainmengroup.com en we voegen hem graag toe!

Voor nu: een hele fijne zomer! ☀️

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?