Herken het gedrag van jouw medewerkers in tijden van corona

De corona-crisis is voor veel mensen een spannende periode. Zowel zakelijk als privé staan we voor veel uitdagingen, en de veranderingen komen in rap tempo op ons af. Juist in spannende situaties is het heel begrijpelijk dat mensen gedrag vertonen dat niet bijdraagt aan jouw gewenste resultaat. Het is als manager of leider dan ook essentieel dat je in deze tijden inzicht hebt in het specifieke gedrag van jouw medewerkers.

“Wat je in deze tijden veel ziet, is verzet onder de radar. “Ik zeg ja, maar ik doe nee.” Dat is voor managers, zeker nu op afstand, heel moeilijk te grijpen.”

Geert Stradmeijer – Rainmaker

We gaven je al eerder inzicht in hoe je jouw team in 4 stappen door de corona-crisis heen helpt. In deze video laat Rainmaker Geert Stradmeijer zien hoe je het gedrag herkent dat mensen vertonen in spannende situaties. Hij geeft een aantal praktische inzichten die jij direct in praktijk kunt brengen om met je team successen te behalen in tijden van corona.

Na het bekijken van deze video:

  • Herken je welk gedrag jouw medewerkers kunnen vertonen in spannende situaties;
  • Weet je welk onderdeel jij als leider absoluut helder moet hebben om te zorgen dat jouw team doet wat nodig is voor succes;
  • Beschik je over een krachtig hulpmiddel, waarmee je kunt zorgen dat jouw teamleden elkaar op een eenvoudige, laagdrempelige manier gaan aanspreken op gedrag dat niet bijdraagt aan het gewenste resultaat.

In deze video wordt verwezen naar wat wij bij Rainmen het Persoonlijk Accountability Model noemen. Gebruik dit model om het gedrag van jouw mensen te herkennen, maar zeker ook om dit samen met jouw medewerkers te bespreken en zicht te krijgen op elkaars gedrag!

Tips voor gebruik van het Persoonlijk Accountability Model:

  • Laat jouw teamleden uitspreken wat hun favoriete slachtoffergedrag is. Vraag om concrete voorbeelden: wat zien we jou doen als het spannend wordt?
  • En jij, beste manager? Wat is jouw favoriete slachtoffergedrag? Geef je teamleden inzicht in wat ze jou zien doen als het spannend wordt!
  • Maak het aanspreken op gedrag tot een gewoonte binnen jouw team. Verwijs naar het model (het “achtje”, de “loop”) om dit op een laagdrempelige manier mogelijk te maken.

Je hebt één van de video’s uit onze videoserie bekeken. Bekijk ook de andere video’s!

Help jouw team in 4 stappen de corona-crisis door

Stoom jouw team klaar voor het nieuwe normaal

Wil je direct aan de slag om succesvol te worden in het nieuwe normaal en resultaten te behalen in tijden van corona? Mail ons op hallo@rainmengroup.com of bel ons op 085-0434842.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?