Frisse mindset met de FreshBiz Game!

Is jouw organisatie of team op zoek naar sprankelende creativiteit, nauwe samenwerking en meer innovatie? Kijk dan heb je de juiste blog voor je neus! Laat je verrassen door het spelen van de FreshBiz Game en zet je schrap voor een shift in jullie mindset.


Rainmen Podcast Special Freshbiz Game

Nieuwe tijden nieuwe mindset!

Laten we bij het begin beginnen. Momenteel hebben alle organisaties te maken met een dynamische wereld en exponentiële veranderingen. “De manier waarop wij altijd zaken hebben gedaan is niet meer houdbaar”, aldus Roni Gafni de oprichter en bedenker van FreshBiz Game. “De toegevoegde waarde ligt niet meer in efficiënt en zoveel mogelijk produceren. In deze nieuwe tijd van zakendoen ligt de waarde juist bij innoveren. We moeten nieuwe verbindingen leggen tussen bestaande resources.” We hebben een hele nieuwe mindset en een nieuwe set aan vaardigheden nodig om daar te komen. Creativiteit wordt de nummer één vaardigheid om het verschil te maken. We horen je denken: ‘Maar ik ben helemaal niet creatief. Knutselen, tekenen of muziek dat is niets voor mij.’ Niet getreurd! De FreshBiz Game is laagdrempelig. Het maakt niet uit of je creatief bent of niet, dat ga je juist leren.

Tijdens het spel ontwikkel je een creatieve mindset. Creativiteit gaat niet over of je kunstzinnig bent legt Roni Gafni uit. “Creatief zijn betekent dat je nieuwe verbanden kunt leggen tussen de middelen die je al tot je beschikking hebt. Dat je bestaande connecties opnieuw bekijkt, nieuwe verbindingen kan maken en daarmee tot nieuwe oplossingen komt voor complexe problemen.” Het spel geeft je de mogelijkheid om al deze nieuwe vaardigheden te oefenen.

FreshBiz Game leert je anders kijken

De belangrijkste les uit de FreshBiz Game is de waarde te zien van de middelen die je al hebt. Denk aan het budget, het netwerk en de talenten in je team. Je moet alleen creatiever zijn en meer samenwerken om van al deze bestaande middelen te profiteren. Het spel leert je eigenlijk in korte tijd hoe je samenwerkt als een high performance team. Als een team die cross-functioneel samenwerkt en over silo’s heen kijkt. Het spel laat je ervaren dat samenwerken en creativiteit leiden tot concrete resultaten. Creativiteit, innovatie en samenwerken zijn precies de vaardigheden en mindset die we nodig hebben in de toekomst.

Het belangrijkste inzicht wat veel mensen meenemen na het spelen van FreshBiz is dat zij zich realiseren hoeveel waarde en rijkdom zij al bezitten. “Mensen leren tijdens het spel hun standpunt te verbreden om bestaande bronnen te kunnen aanboren zodat zij meer kunnen creëren” licht Roni Gafni toe. Het spel leert je hoe rijk je al bent als je creatief omgaat met de middelen die je al hebt. Dus stel jezelf eens de vraag: Hoe creatief ben ik in het gebruiken van de bestaande bronnen in het bedrijf?

Robbert van Waart (Rainmaker): “Het spel is een trigger om niet in transacties te denken en te werken. Dat is echt heel lastig! Lastiger dan je denkt. Deze clash met je eigen vaste denkwijze maakt de eerste keer spelen best confronterend.”

Wat kan de FreshBiz Game doen voor jouw organisatie?

FreshBiz helpt op een speelse manier om de nieuwe set vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in de wereld die zich nu ontvouwt. Het spel brengt lol en plezier en daarbij doe je nieuwe inzichten op. Plezier is de beste manier om te leren en verandering teweeg te brengen. FreshBiz is een verfrissende manier om nieuwe waarden te ontdekken. Als deelnemer word je ondergedompeld in een spel waar je alleen verder komt met de juiste mindset. Deelnemers ervaren tijdens het spel echt de nieuwe mindset en daardoor blijft het veel beter hangen dan als je alleen over een nieuwe mindset praat. Het spel van een uur creëert een mindshift die anders pas zou komen na veel lange sessies.

Willen jij en je organisatie werken aan verfrissing van je mindset? Dan is het tijd voor een potje FreshBiz!

Creëer Wendbaarheid.jpg

FreshBiz is geen ‘magic pill’

Het spel is geen magic pill. Het is natuurlijk niet zo dat je na één keer spelen opeens allemaal een volledige mindset shift doormaakt, hyper creatief bent en een samenwerkingswonder verricht. Deelnemers die het spel met een open mind spelen en bereid zijn hun eigen denkwijze en handelen ter discussie te stellen, die bereiken het meest. Het spel brengt een hoop waardevolle inzichten met zich mee. Het leert jou en je team veel over samenwerken, creativiteit en gebruik maken van bestaande resources.
Hoe breng je die inzichten in praktijk? Daar kunnen de Rainmakers jou en je team bij helpen via een debriefing. Zij helpen om de lessen en inzichten die jullie uit het spel halen kraakhelder te maken en mee te nemen naar de praktijk.

Klaar om FreshBiz te proberen?!

Rainmen biedt verschillende mogelijkheden om het spel bij jou op de werkvloer te spelen. Je kunt het eenmalig met collega’s spelen, met daarna een debriefing om de inzichten helder te maken. We komen ook graag langs om het spel onderdeel te maken van een breder programma om een mindset shift te creëren in jouw organisatie. Ga je liever digitaal aan de slag? Dat kan binnenkort ook! Momenteel zijn de ontwikkelaars ook bezig met een digitale versie van het spel. Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op (085-0434842 of hallo@rainmengroup.com) of op laat je gegevens achter via deze FreshBiz pagina.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?