Hoe leid je een on-Nederlands groot idee naar volwassenheid? Met Luuc Elzinga.

Zeggen mensen wel eens dat jij een geboren leider bent? Zit leidinggeven in je DNA? We zoeken het uit met Frank Vogt, auteur van het boek “DNA van Leiderschap”. Hij neemt ons mee in zijn fascinatie voor het gedrag van leiders. Als leiderschapscoach, heeft hij een diepgaande fascinatie voor het gedrag van leiders en leiderschap. Wat maakt het ene bedrijf een geweldige plek om te werken, terwijl je bij andere bedrijven direct de nooduitgang zoekt? Een interessante inkijk in leiderschap vanuit onverwachte hoek! In gesprek met Frank ontrafelen Rainmakers Robbert van Waart en Geert Stradmeijer het DNA dat nodig is eigentijdse leiders.

DNA van een leider

Wat is het DNA van leiderschap? Je hebt van nature een hoop bouwstenen in je DNA om een goed leider te zijn. Tegelijkertijd helpt Frank ons ook gelijk uit de droom: “We worden niet geboren als leiders”, geeft hij aan. Je krijgt leiderschap niet als een package deal bij je geboorte in je schoot geworpen. Je hebt altijd te blijven werken aan jezelf en je eigen ontwikkeling. Daarmee verhoog je je zelfbewustzijn en versterk je jouw eigen leiderschap. “DNA heeft wel impact, maar de mate waarin jij in een bepaalde omgeving ontwikkelingen hebt doorgemaakt, is bepalend voor je leiderschap,” vult Frank aan. Oké, je wordt niet als leider geboren. Het goede nieuws is dat je een leider kunt worden door jezelf te ontwikkelen.

Welk DNA heb je nodig?

“Effectieve leiders zijn als het ware continu op expeditie” stelt Frank. “In de zin dat je continu bezig bent om jezelf als leider te ontwikkelen en daarin de organisatie op sleeptouw neemt.” Het gaat om leiderschap en leiders die vragen durven te stellen in plaats van met antwoorden te zwaaien. “Vaak kijkt de hele organisatie naar jou en dan vraagt het moed om de vragen te stellen in plaats van de antwoorden te geven” licht Frank toe. “Je moet argwanend zijn voor leiders die in deze tijd zeggen: ik weet het wel”. Niemand heeft een uitgestippeld pad zonder bochten of hobbels op de weg. “Leiders die dus denken ‘nu ben ik er, ik ben CEO, nu weet ik alles, luister naar mij”, die gaan gruwelijk vastlopen” waarschuwt Frank. Heb de moed om het even niet te weten. En als je op dat punt bent, stel jezelf dan de vraag: welke netwerken moet ik ontwikkelen met mensen die ik nu niet ken?

Ontwikkelen is key

Kun je je leiderschap verbeteren? Absoluut! Alleen niet van de ene op de andere dag. Je hebt te oefenen, experimenteren, fouten te maken en vol in de spiegel durven te kijken. Je hebt namelijk bewust te worden van je eigen gedrag en patronen. Ken je jezelf goed? Zelfbewustzijn en zelfreflectie zijn essentieel voor effectief leiderschap. “Je kunt pas ontwikkelen als je bewust bent van jouw natuurlijke sterke en minder sterke kanten”, stelt Frank toe.

Je hebt als leider te leren wat je kunt en wat je niet kunt. Concentreer je vooral op precies dat wat alleen jij kunt doen. “Veel leiders doen te veel en ook dingen waar ze helemaal niet goed in zijn. Dingen waarvan ze denken dat ze het moeten doen, of de organisatie het van hen vraagt om het te doen. Wees heel helder over wat je kunt en doe vooral niet wat je niet kan” geeft Frank als advies mee. “Ik denk echt dat we in een wereld zitten waarin we behoefte hebben aan leiders die gewoon exact weten wat ze kunnen en heel goed weten wat ze niet kunnen en daar open in zijn. Zichzelf niet groter of kleiner maken dan ze zijn.”

Het boek DNA van Leiderschap kan jou als leider helpen om jezelf beter te begrijpen en bewust te worden van je eigen eigenschappen. Welke thema’s uit het boek herken je bij jezelf? Wat zegt dat over jou?

Frank Vogt is leiderschapsexpert en auteur van het boek ‘DNA van Leiderschap’. Lees er meer over op https://thefutureishere.nl/

Wat zijn jouw ervaringen met ethisch beïnvloeden? Wat werkt voor jou wel en wat niet? We zijn benieuwd – laat het ons weten! Mail ons op hallo@rainmengroup.com of bel ons op 085-0434842.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?