Bruisend terug van vakantie? Hou vast!

Je kent het wel. Je komt terug van vakantie en neemt een koffer vol inspiratie en frisse ideeën mee terug. Bruisend van energie kom je op kantoor, maar in no time word je gegrepen door de wildwaterbaan van de dagelijkse praktijk. Al na de eerste paar dagen lijkt er geen tijd meer voor de verse inspiratie. De ideeën zijn weggedreven in de stroom van de dag.

Herkenbaar? Wat zonde! Lees hier hoe jij dit jaar wél jouw gave ideeën in de praktijk brengt en jouw inspiratie omzet in het gewenste resultaat.

Van inspiratie naar implementatie

Tijdens de vakantie had je echt tijd om na te denken over je bedrijf. Je hebt teruggekeken op pakweg het eerste halfjaar, de koers en de resultaten. Misschien heb je op het strand interessante boeken gelezen, inspirerende podcasts geluisterd of nieuwe inzichten opgedaan tijdens lange wandelingen in de bergen. Stap 1 is gezet, maar eenmaal thuis volgt stap 2: de implementatie.

Hoe breng je jouw gave ideeën in de praktijk? Hoe zet je de inspiratie om in het gewenste resultaat? Hoe worden jouw nieuwe inzichten een gezamenlijke ambitie? Voorkom een diepe zucht bij je medewerkers en de reactie: ‘O, die heeft in de vakantie weer zo’n boek gelezen…’. Geef inspiratie-moeheid geen kans. Dit jaar ga je echt doorpakken.

Roadmap

Zorg dat je gelijk in de eerste week na de vakantie een gemotiveerde groep medewerkers verzamelt. Deel je inspiratie in deze groep en maak jouw ideeën tot een gezamenlijke ambitie. Bekijk samen welke acties nodig zijn en welke prioriteiten daarbij horen. Maak het kraakhelder.

Zo, de eerste stappen zijn gezet. Je hebt inzicht in je ambitie en de prioriteiten. Het begin van de roadmap staat nu. Toch merk je na een paar weken dat iedereen weer in dezelfde routine is beland. Inclusief jijzelf. Balen, want dit jaar wil je juist verandering inzetten.

Hoe lukt dat dit jaar wel? Daar heb je Rainmen voor. Wij zijn experts en hebben de tools om jouw bruisende ideeën en inspiratie om te zetten in actie en meetbaar resultaat. Wij helpen je om kaders op te stellen en een structuur te bouwen waarin je met de juiste mensen de energie behoudt die je in je koffer had meegenomen.

Het belangrijkste ingrediënt: nieuw gedrag

Bij het uitvoeren van je ambitie, of het bijstellen van doelen is veranderen van gedrag het belangrijkste ingrediënt. Dit is ook het meest lastige ingrediënt. Want, hoe verander je gedrag?

Daar kunnen wij als Rainmen bij helpen. Met ons krijg je helder welk nieuw gedrag nodig is om de gezamenlijke ambitie om te zetten in resultaten.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je om de inspiratie niet te laten vervliegen, maar dit keer echt te laten landen.

Mail ons op hallo@rainmengroup.com of bel ons op 085-0434842.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?