Afstemmen op verandering in de TV-Wereld

In de wereld van televisieformats draait alles om creativiteit, snelheid en het vermogen om kansen te herkennen. Hoe doe je dat in een markt die radicaal aan het veranderen is en continu in beweging is? Hoe ga je om met faliekante missers? Lisette van Diepen, specialist op het gebied van televisieformats en een doorgewinterde consultant in de tv-business, neemt ons mee in hoe zij omgaat met de rollercoaster aan veranderingen in haar werkveld. Welke waardevolle lessen heeft ze in petto over leiderschap, intuïtie en omarmen van verandering?

Intuïtie als gids

Hoe koop je het juiste format in een wereld die gaat om snelheid en jezelf onderscheiden van de rest? Lisette anticipeert vooral op de behoefte van haar klanten. Ze onderscheidt zich door een mix van ervaring, goed netwerk, gun-factor en een scherp oog voor wat aanslaat bij het publiek. Het belangrijkste instrument daarvoor zit in haarzelf: “Intuïtie is super belangrijk in dit vak, dat maakt het ook zo leuk. Het is niet gebaseerd op een wetenschap of de lijn die je moet volgen.”
Andere eigenschappen die je ver kunnen helpen in het TV-vak zijn bescheidenheid en passie. “Je merkt al snel of iemand vanuit passie een product heeft gemaakt. Als het je daarnaast lukt om die passie met bescheidenheid te combineren, dan sla ik daar heel erg op aan,” glimlacht Lisette. Heb dus kraakhelder voor jezelf waar je passie ligt en wakker dat vuur aan. Heb je die scherp voor de bril? Dan kun je blind varen op je intuïtie. Met die combinatie kun je als leider succesvol navigeren door uitdagende situaties en blijven groeien, zelfs als de veranderingen je om de oren vliegen! Ga eens bij jezelf na: wat vertelt jouw intuïtie je?

Lisette van Diepen is zelfstandig media specialist en content consultant en heeft al ruim 25 jaar ervaring in het identificeren, onderhandelen en verwerven van programmarechten voor internationale distributie.

Wat zijn jouw ervaringen met ethisch beïnvloeden? Wat werkt voor jou wel en wat niet? We zijn benieuwd – laat het ons weten! Mail ons op hallo@rainmengroup.com of bel ons op 085-0434842.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Maandelijks sturen we je een update met het laatste Rainmen nieuws, blogs, video’s en case studies.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Connect met Rainmen

Linkedin

Nog meer inspiratie

Tips over strategie-implementatie?