Groei naar de volgende fase

NL Greenlabel

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je ziet overal kansen, hebt mooie producten en een bak aan energie. Waar ligt je focus? Waar wil je naartoe? Wat is je gewenste resultaat? Elke onderneming kent dit soort uitdagingen, ook de groene visionairs van NL Greenlabel.

Ondernemer Lodewijk Hoekstra klopte aan bij Rainmen om deze uitdaging met zijn onderneming aan te gaan. Dit verzoek mondde uit in een vruchtbare samenwerking.

Opdracht

NL Greenlabel heeft een prachtig product ontwikkeld om duurzaamheid te meten. De uitdaging was om deze producten ook naar de juiste doelgroep te brengen en er een succesvolle onderneming van te maken. ‘We liepen heel erg tegen onze proposities aan. We hadden heel veel proposities, producten en nog meer verschillende doelgroepen’ geeft Lodewijk aan. ‘Hoe krijgen we dat nou in lijn met elkaar? Hoe maken we de volgende stap?’ Die vragen dropte zij bij Rainmen.

Bekijk de video en luister hoe wij dit samen met NL Greenlabel hebben gedaan.

Of lees een uitgebreid interview met Lodewijk Hoekstra over deze vruchtbare samenwerking.

 

Aanpak

Wij als Rainmen gaan letterlijk naast de ondernemer of directie staan. Dus niet van een afstand meekijken en roepen: ‘zo moet je het doen’. We kijken juist samen hoe we de uitdaging kunnen oplossen en via welke stappen. Mouwen opstropen en echt aan de slag gaan met elkaar. De ondernemer blijft eigenaar, maar wij staan ernaast. Wij laten zien welke effecten bepaalde keuzes kunnen hebben. Of we gaan samen ontdekken wat er kan gebeuren als je bepaalde keuzes maakt.

‘Het keuzeproces faciliteren en een klankbord zijn’, zoals Lodewijk het kort samenvat. ‘Rainmen zorgde dat de juiste mensen met elkaar aan tafel zitten, dat de juiste gesprekken gevoerd werden.’ Rainmen was het klankbord en dat heeft Lodewijk als erg prettig ervaren: ‘Het klankborden, en dat je daarna zelf de keuzes maakt waardoor het proces in je onderneming door kan gaan, dat is een heel fijn gevoel’.

Op de vraag waarom Lodewijk Rainmen heeft ingeschakeld, komt hij met een mooie afsluitende metafoor: ‘Als je auto het niet doet, ga je naar de monteur. Als je niet lekker in je vel zit ga je met iemand praten. Als je een uitdaging hebt met je onderneming en je wilt stappen maken, kun je daar dus ook heel goed mee aan de slag. En dat gevoel heb ik heel erg bij Rainmen gekregen: hands on! En dat voelde goed.’

“Alles was belangrijk! We misten focus en maakten geen keuzes. Daar heeft Rainmen bij geholpen.”

Lodewijk Hoekstra – Ondernemer NL Greenlabel

Tips over strategie-implementatie?