Rainmen Club

Herken jij dat er steeds meer behoefte ontstaat aan veranderkracht in de eigen organisatie? Dat je zelf expertise en menskracht in huis moet hebben om strategie naar kraakhelder resultaat te brengen?

Een organisatie in beweging krijgen gaat niet zomaar. Een verandering van gedrag is namelijk noodzakelijk om je strategisch programma van de grond te krijgen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Onze methode en ervaring is beschikbaar in een uniek opleidingsprogramma: de Rainmen Club. Een Club, omdat er naast dit programma nog veel meer wordt aangeboden.

Vraag de brochure aan

Leiding geven aan transformatie

Bijzonder aan dit programma is de organisatieopdracht: een strategisch belangrijke transformatie. De deelnemer leert hiermee de methode direct toe te passen in de eigen context. Gecertificeerde en ervaren Rainmakers trainen, begeleiden en supporten de deelnemer. De deelnemer is na succesvolle afronding een gecertificeerde Rainmaker.

Bij het ontwikkelen van ons programma hebben we ons laten inspireren door de Hero’s Journey van Joseph Campbell. Dit zorgt ervoor dat ons programma een natuurlijke flow volgt en herkenbaar is. De deelnemers geven gehoor aan de oproep om uit de eigen comfortzone te stappen en aan een reis te beginnen. Want een Rainmaker moet hebben ervaren wat het is om werkelijk te veranderen.

Wat leer je?

Leiderschap in transformatie

Zones van verandering
Accountable werken als methode voor strategische transformatie
Horizontale accountability
Menselijk gedrag en samenwerken onder druk
Tactisch en operationeel opereren op strategische thema’s
(Huidige) situatie-analyse en toekomstvisualisatie
Energiemanagement
De rol van een Rainmaker
Omgaan met weerstand
Teamperformance naar hoger plan brengen

Organisaties in verandering

Fases van accountable organisaties
Stages of breakdown van een organisatie in verandering
Zicht op hefbomen
Diagnose van de organisatie

Facilitator skills

Intervisietechnieken
Groepsdynamiek
Sturing geven aan teams in transformatie

Project- & programmamanagement

Projectopdrachtformulering
Opdrachtgeverschap
Managen van opdrachtgevers & stakeholders
Project- & programmamanagement in transformatie
Management van prioriteiten

Persoonlijke ontwikkeling

Leider in veranderingen
Persoonlijke ontwikkeling, Picture of Success en roadmap
(Inzetten van) Talenten en competenties
Wall of fear
Action cards
Hulplijnen en hulptroepen

Praktische informatie

De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Deelnemers mogen ‘jonge hond’ zijn of juist heel ervaren. Wij sturen op een diverse groep. Een belangrijke organisatieopdracht is vereist!

Duur en sessies

6 dagdelen met de deelnemersgroep op de buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, 4 intervisiesessies (online) en 6 individuele coachingsessies (online).

Online leren

De gebruiksvriendelijke online omgeving van Rainmen Club is 24/7 beschikbaar met twaalf hoofdstukken met content rondom interne verander- en executiekracht met meer dan 70 modules.

Studiebelasting

De studiebelasting is gemiddeld 2-4 uur per week. Dit is zonder de belasting van de organisatieopdracht.

Begeleiders

Het programma wordt begeleid door gecertificeerde Rainmakers die de rol van opleider, coach, aanjager en supporter hebben.

Investering

De investering is per deelnemer EUR 6.000 exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief intake, materialen, dagarrangementen inclusief lunch, een Rainmaker certificaat en nog 1 jaar toegang tot de Rainmen Club online omgeving.

Club

Rainmen Club is meer dan de beste opleiding – het biedt een supportnetwerk door ervaren Rainmakers, een buddysysteem en natuurlijk de eigen opleidingsgroep. Dit stopt niet na het programma!

Vraag de brochure aan