Stoom onze leiders en organisatie klaar voor toekomstige groei

De Jong DUKE

De Jong DUKE ontwerpt, produceert en verkoopt koffiemachines voor de professionele markt. Met het hoofdkantoor in Nederland en een vestiging in de VS levert De Jong DUKE koffiemachines aan klanten over de hele wereld. De Jong DUKE is een Nederlands familiebedrijf dat is opgericht in 1897. Al jarenlang creëren zij innovatieve, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de out-of-homemarkt. Alle producten worden met de hand vervaardigd door echte mensen, zonder robots.

Opdracht

De Jong DUKE staat aan de vooravond van grote groei. De vraag die zij aan Rainmen stelde was dan ook in lijn met het verzilveren van die groeiplannen: “Zorg dat we met een managementteam bestaande uit Nederlanders en Amerikanen klaar zijn voor de volgende groeifase, dat we als directie en managementteam impactvoller en krachtiger samenwerken en we helderheid creëren op onze 5 jarenstrategie en de bijbehorende prioriteiten. Zorg dat wij dit ook zelf, samen met onze medewerkers, op de verschillende locaties in Nederland en de VS, kunnen organiseren.

Aanpak

Na een korte en krachtige organisatie analyse, gericht op de patronen, uitdagingen en mogelijkheden van De Jong DUKE, is samen met de directie een kraakheldere opdracht gemaakt. Tijdens een driedaagse kick off is de directie en het managementteam ondergedompeld in de principes van high performance teams en organisaties. Deze principes zijn direct vertaald naar de situatie van De Jong DUKE. Parallel zijn we gestart met verdiepend kennismaken langs persoonlijke drijfveren. Na de driedaagse stond het team in de wedstrijd met een kraakheldere ambitie, bijpassend high performance samenwerkingsgedrag en prioriteiten.

Bekijk hierboven de video en leer hoe wij dit samen met De Jong DUKE hebben gedaan.

Gedurende een aantal maanden zijn de managers begeleid in de wekelijkse meetings, die gericht waren op het creëren van een horizontaal support systeem, resultaat en bijpassend gedrag. Met alle deelnemers zijn persoonlijke coachingsessies georganiseerd ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling in veranderende situaties.

De directie en het managementteam zijn in de periode hierna nog tweemaal bijeengekomen voor een tweedaagse acceleratiesessie om te reflecteren, te leren en waar nodig bij te stellen. Tijdens deze sessies stond ook het vieren van successen en het doorpakken op leiderschapsontwikkeling centraal.

 

Resultaat

  • Kraakheldere 5 jaar strategie die is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen;
  • Heldere rolverdeling binnen directie en managementteam;
  • 1 team met 1 opdracht en aanpak op 2 geografische locaties (NL en VS);
  • Helderheid op prioriteiten voor het komende jaar, in lijn met strategie;
  • Leiderschap dat klaar is voor groei en veranderende omstandigheden (supply chain, arbeidsmarkt, positionering etc);
  • Een impactvolle manier van (samen)werken en leiderschap, die de directie en het managementteam kunnen voortzetten zonder verdere ondersteuning van Rainmen.

“Dit traject heeft alles met gedrag te maken.
En primair je eigen gedrag.”


Rob Bastinck – CEO De Jong DUKE

Tips over strategie-implementatie?