DE ONBOARDING VAN RAINMEN

Instappen als Rainmaker betekent met een groep nieuwe Rainmakers een jaar lang op reis in ons onboardingstraject. Dit jaar is er volledig op gefocust om jou als Rainmaker succesvol te maken, in opdracht, langs de accountability methodiek en als lid van een team binnen Rainmen. Onze 3 pijlers, Vakmanschap, Ondernemerschap, Lidmaatschap, vormen de basis van het programma.

De onboarding start op onze eigen thuisbasis: Culturele Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum. Kennismaken met elkaar en met Rainmen staat centraal. Wel alá Rainmen natuurlijk: veilig maar uit je comfortzone.
Als groep vertrekken we een week naar een outdoor locatie waar je wordt opgeleid in de basis van accountability. We bouwen een sterk team en je leert kijken langs onze bril voor verandering. Wat betekent accountability? Hoe kom je tot een organisatie diagnose? Hoe ziet een concrete veranderaanpak eruit? Hoe coach je teams en individuen tijdens de verandering? Er wordt ook een beroep gedaan op je persoonlijke accountability; Want wat ga jij nu anders doen nu je Rainmaker bent?
Om succesvol te zijn als Rainmakers is ondernemerschap cruciaal. Voor aanvang van het programma heb jij een eigen heldere propositie waar je tijdens de onboarding mee aan de slag gaat. Je wordt continue gechallenged op je eigen sales plan, er zijn diverse trainingen, coaching en een supportsysteem om zo snel mogelijk in opdracht te komen. Ook ga je aan de slag met een eigen oefencase om een diagnose en veranderaanpak op te stellen en te presenteren aan de klant. Door ervaring zul je leren dat je steeds meer accountability kan toevoegen aan je eigen vakmanschap. Ons motto? The only way to fail is the failure to move.
Eenmaal in opdracht bij een klant in verandering ga je ervaren dat dit ook impact op jou heeft. Je zal tegen persoonlijke blokkades aanlopen die het resultaat bij de klant in de weg staan. In deze fase van de onboarding maken we een verdiepingsslag (op een outdoor locatie) op persoonlijke transformatie. Dit gaat over het doorbreken van innerlijke barrières die je persoonlijke groei vertragen. Een combinatie van kennis, technieken en werkvormen rondom persoonlijk en zakelijk leiderschap.
Als bijzonder onderdeel van dit programma vliegt Mark Samuel naar Nederland. Een ervaring die we niemand willen onthouden. Mark leeft en ademt accountability en er is geen ontsnappen meer aan. Dit is het meetmoment als groep. Hoe ver staan we in de ontwikkeling op accountability en wat is er binnen de onboarding nog nodig om jou op het niveau te brengen dat je het beste kan geven voor de klant, Rainmen en jezelf.
Naast de support van jouw onboarding team wordt je tijdens dit jaar onderdeel van een marktteam. Het supportsysteem waar je ook na dit jaar op kan terug vallen. Want hoe je het ook went of keert bij Rainmen ben je NOOIT klaar met leren. Het is vallen en opstaan. Fouten maken. En vooral in beweging blijven.

WAAROM RAINMAKER WORDEN

“Toen ik in loondienst was, was ik eigenlijk ook al ondernemer”

“Ik liep er steeds vaker tegen aan dat mooie plannen niet altijd lukten”

“Na een paar jaar als zelfstandig ondernemer zocht ik iets anders”

Geïnteresseerd geraakt en meer weten? 
Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met jou op.