MARCO SCHEELE

Mensen Marco Scheele – Rainmaker

Blogpublicaties van Marco

Accountable Leiderschap - 'Accountable Leiderschap' biedt de mogelijkheid, om binnen de bedrijfskundige context, moeiteloos om te gaan met de veranderende realiteit.
Strategiedagen 10 handige ‘do different’ tips voor jouw strategiedagen - Een eindeloze stroom powerpoint slides en discussies die verzanden in details. Lees hier 10 handige 'do different' tips voor jouw strategiedagen.
cultuurverandering Cultuurverandering: kan dat ook snel? - Stel je voor dat er een methode bestaat om cultuurverandering snel en effectief te realiseren. Een manier die ervoor zorgt dat mensen zo gaan samenwerken dat dit bijdraagt aan het gewenste resultaat voor jouw team en organisatie.
Amateur of een Professional Ben jij een Amateur of een Professional - Momenteel is het WK Rugby op televisie. Wat ons opvalt is hoe respectvol deze professionals met elkaar, met hun opponenten en met de scheidsrechter omgaan. Ondanks de hoge druk om te presteren en de enorme belangen die op het spel staan.

Cases

implementatie Strategische propositie ontwikkelen en vermarkten - De afdeling productontwikkeling van deze softwareleverancier met 80-100 medewerkers heeft te maken met toenemende concurrentie waarbij zij onvoldoende onderscheidend waren in hun oplossingen voor klanten.
Bouw Twee bedrijven in synergie laten samenwerken - Zowel deze bouwmaatschappij (60-70 medewerkers) als de vastgoedontwikkelaar (15-20 medewerkers) hebben te maken met een krappere markt en toenemende concurrentie. Om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar integrale bouwprojecten is een hechtere samenwerking tussen beide organisaties gewenst.
connecting the dots Trendbreuk in business resultaten - Dit internationale bedrijf in de ICT-sector telt meer dan 2500 medewerkers. De vraag aan Rainmen werd gesteld vanuit de Business Unit ‘Infrastructure Services’. Vanwege de competitieve markt, met veranderende klanteisen is er sprake van prijserosie en ongewenst verloop van professionals.
automotive Implementatie van strategie naar Marktleider - Dit internationaal bedrijf in de automotive sector heeft meer dan 500 medewerkers in verschillende vestigingen door heel Nederland. De organisatie heeft de ambitie om marktleider te worden in autoleasing en duurzame mobiliteitsoplossingen. Met de aanpak van Rainmen hebben zij een doorbraak gecreëerd in de implementatie van deze strategie.