WAT WIJ DOEN 

 Verrijk de klantbeleving door cross-functionele samenwerking

De lat ligt hoog. Klanten verwachten de wereld en lopen net zo makkelijk jouw digitale deur weer uit. Tel hierbij op dat de grenzen tussen werkvelden in rap tempo vervagen en de vraag is: hoe ga je om met die veranderingen? Hoe voorkom je dat afdelingen zichzelf blindstaren op KPI’s en klanten de weg kwijt raken binnen jouw organisatie? Dit lukt met nieuw samenwerkingsgedrag. Cross-functioneel en resultaatgericht. Wij helpen je erbij. Zodat je een uniforme en sprankelende customer experience kunt bieden.

 • Til binnen 3-6 maanden de klantbeleving naar een meetbaar hoger niveau
 • Leer afdelingen cross-functioneel denken én doen
 • Verhoog de betrokkenheid van medewerkers bij de ambities van jouw organisatie
 • Zet collectieve denkkracht om in resultaatgericht handelen

Vergroot de slagkracht van zelfsturende teams

Exponentiële groei bereik je niet door lineair te werken. Zeker binnen de IT sector wordt die slag al gemaakt. Met methodes zoals SCRUM, Agile Development en zelfsturende teams. Ze bieden zowel structuur als autonomie. Maar de aanpak alleen is geen wondermiddel. Het gedrag van jouw mensen bepaalt het succes. Zij bepalen of processen gebruikt worden als springplank of excuus. Wij helpen medewerkers en managers met overtuiging en lef deze transitie te realiseren.

Wij helpen bij:

 • Het leren omgaan met de stress en weerstand die verandering teweeg brengt
 • Het bevorderen van snelheid en kwaliteit van executie
 • Het versterken van de veerkracht van teams die onder hoge druk moeten presteren
 • Het zorgen voor optimale alignment binnen een snel veranderende markt
Onze impact ervaren?

Bind talentvolle medewerkers aan jouw organisatie

Om succesvol te zijn heb je goede mensen nodig. Zij laten jouw product vliegen. Binnen de IT sector ligt hier een uitdaging. Het is een hell of a job om goede developers en designers te vinden in Nederland. Heb je ze, dan wil je ze binden. Of je zoekt medewerkers over de grens. Hoe dan ook, goed zorgen voor je team is een must. Evenals het creëren van een cultuur waar anderen graag bij aanhaken. En dat gaat verder dan arbeidsvoorwaarden en pingpongtafels. Onze aanpak helpt jou hierbij.

 • Breng onbenut potentieel van werknemers versneld aan het licht;
 • Help ieder individu meer uit zichzelf te halen met een bewezen aanpak voor persoonlijke groei;
 • Creëer een veilige maar oncomfortabele omgeving met continue focus op resultaat en gedeelde verantwoordelijkheid;
 • Vergroot de effectiviteit van nearshoring en optimaliseer de samenwerking.

Implementeer meer dan alleen software

De loyaliteit van jouw klanten hangt primair vast aan het gebruik van jouw software. Alleen de praktijk is weerbarstig. Een jaar na implementatie ontbreekt het vaak niet aan enthousiasme, wel aan gebruik. ‘Toch nog even op de oude manier’ en ‘Je kent het wel: druk, druk, druk.’ Functioneel kan alles kloppen, maar hoe krijg je de mensen die het moeten doen in beweging? Hoe ga je om met veranderstress bij de klant? Samen zorgen we ervoor dat klanten jouw software sneller omarmen en actief gebruiken.

 • Help klanten helder te krijgen wat zij willen bereiken.
 • Maak verandering niet langer optioneel maar gewenst.
 • Creëer duidelijke verwachtingen rondom gedrag en resultaat voor beide partijen.

Verbind jezelf met klanten zonder focus te verliezen

Voor veel organisaties is het een no-brainer dat klanten intensiever betrokken moeten worden. Co-creatie sessies schieten als paddestoelen uit de grond. De gebruiker als het ware de organisatie intrekken. Een goede zet, maar niet zonder risico. Want iedere klant is anders en wil net even ‘dat ene’. En hoe ga je daar mee om? Hoe ga je om met de chaos die volgt? Hoe stuur je tijdig bij en manage je verwachtingen? Wij helpen organisaties het beste te halen uit klantcontact, zonder de focus op resultaat te verliezen.

 • Leer je klanten kennen zonder overrompeld te raken.
 • Zet feedback om tot concrete, haalbare doelen.
 • Benut klantcontact optimaal voor het uitbouwen van jullie relatie, ook als het antwoord op een klantwens ‘nee’ is.
Leer onze aanpak kennen

ONZE IMPACT IN DE PRAKTIJK

“Rainmen weet als geen ander een team van managers in een high performance team om te zetten door constructief met cross-functioneel gedrag en samenwerkingsrelaties aan de gang te gaan. Mijn team heeft binnen 6 maanden significante business resultaten neergezet in een zeer turbulente periode”
Bekijk onze cases

MEER WETEN OVER CULTUURVERANDERING BINNEN ICT?

Robert Nieuwland

Geïnteresseerd geraakt en meer weten? 
We horen graag meer over jouw uitdagingen en hoe wij kunnen helpen. Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met jou op. 
Of stuur je vraag of opmerking naar robert.nieuwland@rainmengroup.com