Automotive ondernemers kiezen voor Rainmen verandering

Rainmen Automotive

Rainmen Automotive helpt organisaties om strategie om te zetten naar resultaat. We begeleiden alle onderdelen van de verandering die nodig is om dat te bereiken – van leiderschapsontwikkeling tot teambegeleiding en gedragsverandering.

Vanuit de stellige overtuiging dat ander samenwerkingsgedrag de sleutel is tot resultaat, breken we open wat vast zit, rollen we uit wat stil ligt en maken we helder wat vaag is. Op die manier levert jouw strategie binnen 6 maanden zichtbare resultaten op.

Onze aanpak

Oude patronen in de Automotive

Er komen veel nieuwe ontwikkelingen af op de automotive ondernemer en zijn organisatie. Deze veranderingen zijn niet onderhandelbaar en er moet dus snel en adequaat op gereageerd worden. Veranderingen brengen druk, spanning en stress met zich mee, en dat maakt dat de mensen die het uit moeten voeren vaak terugvallen in oude patronen van gedrag waar ze houvast aan hebben. “Zo doen wij dat hier!”

Je ziet dat mensen het moeilijk hebben om nieuw en noodzakelijk gedrag uit te voeren. Ze gaan negeren, ontkennen, anderen de schuld geven of ze rationaliseren of verzetten en verstoppen zich. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol om bij de verkopers, de werkplaats, de receptie, magazijn en/of administratie de mensen te helpen om toch het juiste uitvoeringsgedrag te laten zien dat leidt tot gewenste resultaten. Dit is niet makkelijk, omdat ook leiders soms terugvallen in hun oude patronen.

De vraag is; hoe doorbreek je succesvol oude patronen van gedrag, zodat je de nieuwe strategie, structuur, systemen, vaardigheden versneld en blijvend kunt implementeren met een hoge betrokkenheid van de uitvoerende collega’s en met vaardige leiders.

Soms ongemakkelijk, altijd resultaat

Samenwerkingsgedrag is de sleutel tot resultaat. Wat dat resultaat moet zijn is de eerste keuze. Is de ambitie bepaald, dan kiest jouw team welk gedrag ze gaan verbeteren en oefenen. Zo brengen wij focus aan in strategie en realiseren we concreet resultaat. En als wij klaar zijn? Dan heeft je team hernieuwde energie, werken jullie wendbaar en effectief samen en bereiken jullie meetbaar meer resultaat.

Wij zijn actief in de Automotive

Houding en gedrag blijvend veranderen omdat het nodig is, is lastig en oncomfortabel.

Ik help jou of je team met het doorbreken van oude patronen van gedrag. Patronen die vroeger succesvol waren, maar nu tegenwerken. De wijze waarop is resultaatgericht en met de menselijke maat. Dus gebaseerd op vertrouwen, respect, openheid en begrip.

Mijn drijfveer is dat ik mensen mag helpen om met plezier en energie op een veilige wijze te veranderen als dat moet. Mijn toegevoegde waarde wordt met name gewaardeerd bij het versneld implementeren van een nieuwe strategie, structuur, systemen en/of vaardigheden. Ik help op een manier dat mensen zo betrokken raken, dat ze de nieuwe aanpak omarmen en optimaal uitvoeren. Enthousiasme, fun en focus op het gewenste resultaat zijn mijn beste vrienden. En helpen zonder het eigenaarschap van de leider, team of teamleden te stelen, is de sleutel!

Wat mij drijft is de ambitie om bedrijven naar een staat van high performance te tillen waarin ze op hoge snelheid blijven schakelen. Om teams te bevrijden uit negatieve gedragspatronen die vooruitgang gijzelen. Om mensen weer met plezier naar hun werk te laten gaan, omdat ze er hun ambities kunnen waarmaken.

Naast mijn ervaring als trainer en facilitator denk ik graag mee in het creëren van nieuwe producten en diensten en ben ik altijd op zoek naar hoe iets beter en sneller kan.

Over Rainmen

Consultancybureau voor strategie-executie binnen Automotive

Rainmen is een strategie-executiebureau dat organisaties begeleidt in veranderprocessen, leiderschapsontwikkeling en gedragsverandering. Vanuit de stellige overtuiging dat ander samenwerkingsgedrag de sleutel is tot resultaat, helpen onze consultants teams en organisaties heldere keuzes te maken. Duidelijke, logische, gestructureerde en soms lastige keuzes die resultaat opleveren. Kies je voor Rainmen dan kies je voor een ervaren organisatieadviesbureau met bewezen resultaat in uiteenlopende sectoren.

Strategie-executie

Onder strategie-executie of strategie-implementatie vallen een reeks specifieke diensten van Rainmen. Denk hierbij aan begeleiding van cultuurverandering bij fusies en overnames, leiderschapstraining, digitale transformatie, zelfsturende organisaties, gedragsverandering, ambities bepalen, personal accountability en eigenaarschap. Door ons te richten op de mensen die de strategie gaan uitvoeren, veranderen we abstracte processen in persoonlijke doelen. Door ons geleide doorbraakteams realiseren meetbare verbeteringen in cross-functionele samenwerking binnen 6 maanden. In het leiderschapstraject leer je jouw team verandering om te zetten in succes. Extra aandacht voor specifieke pijnpunten in je strategie? In gerichte workshops en trainingen richten we ons op deze kritieke onderdelen. Rainmen levert daarnaast energieke en doortastende interim-leiders die je bijstaan in veranderprocessen. Ons strategie-advies helpt je om ideeën om te zetten in concrete stappen naar beter resultaat. We halen de essentie uit je strategie en zorgen voor een heldere roadmap.