Sinds ik terug ben uit het Tibetaans klooster in België, waar ik zes jaar monnik in opleiding ben geweest, begin ik mijn ochtend met een mindfulness ritueel van zes minuten. Dit ritueel zorgt voor een betere kwaliteit van mijn dag en dus van mijn leven. Dit wil ik graag delen:

Minuut éen … (Stilte)
Stel je eens voor dat je bij het wakkehttps://rainmengroup.com/wp-admin/post-new.php?lang=nl#r worden in de ochtend je de eerste minuut zittend doorbrengt in doelgerichte stilte in plaats van te haasten en achteloos in je hectische dag-gevoel te storten.

Je zit, zeer kalm, zeer rustig, diep adem te halen, op een langzame manier. Misschien zeg je een gebed van dankbaarheid om het moment te waarderen, of bid voor je begeleiding op je reis. Misschien, besluit je om je eerste minuut van meditatie te proberen. Als je gaat zitten in stilte, ben je volledig aanwezig in het nu, volledig in het moment. Je kalmeert je geest, ontspant je lichaam en laat al je stress wegsmelten. Je ontwikkelt een diep gevoel van vrede, doelgerichtheid en richting …

Minuut twee … (Affirmaties)
Je trek uit je dagelijkse affirmaties, diegene die je helpt herinneren aan je onbeperkte mogelijkheden en je belangrijkste prioriteiten – je leest ze hardop van boven naar beneden. Als je je richt op wat het meest belangrijk voor je is, neemt je niveau van interne motivatie toe. Het lezen van deze positieve affirmaties herinneren je aan hoe vaardig je werkelijk bent en geven je een gevoel van vertrouwen. Bekijkend waar je waarde aan hecht en wat je doelen zijn, bekrachtigt je opnieuw om de acties te nemen die nodig zijn om het leven te leven dat je echt wilt, verdient en nu weet dat dit mogelijk is voor je…

Minuut drie … (Visualisatie)
Je sluit je ogen en begint je doelen te visualiseren. Hoe ziet het eruit en wat voel je wanneer je ze bereikt? Je visualiseert dat de dag perfect zal gaan, je ziet jezelf genieten van je werk, glimlachen en lachen met je collega’s, of in de avond met je familie of andere mensen. Je volbrengt makkelijk wat je van plan was te bereiken die dag. Je ziet hoe het eruit komt te zien, je voelt hoe het zal voelen en je ervaart de vreugde van wat je zal creëren…

Minuut vier … (Schrijven)
Trek je dagboek en in je dagboek neem je een minuut de tijd om op te schrijven waar je dankbaar voor bent, waar je trots op bent en de resultaten waar je toegewijd aan bent om die dag te creëren. Door dit te doen, zet je jezelf in een bekrachtigde, geïnspireerde, bevlogen en vol vertrouwen opgebouwde mindset.

Minuut vijf … (Lezen)
Dan pak je een mindfulnessboek of ander boek wat je inspireert of persoonlijk verder kan helpen en investeert een wonderbaarlijke minuut in het lezen van een pagina of twee. Je leert een nieuw idee, iets dat je kunt implementeren in je dag. Je ontdekt iets nieuws dat je kunt gebruiken om je beter te voelen en om beter te zijn.

Minuut zes … (Oefening)
Tot slot, sta je op en breng je de laatste minuut door met het uitvoeren van een 60 seconden durende jumping jack bootcamp oefening, (filmpje jumping jacks) zodat je hartslag omhoog gaat en je energielevel een boost krijgt, je wordt er goed wakker van en het vergroot je vermogen tot alertheid en te focussen.

Hoe zou jij je voelen als je met deze zes minuten, de dag gaat beginnen? Hoe zou de kwaliteit van je dag – JE LEVEN – verbeteren? Aan jouw de keuze!

Meer informatie? Stuur mij gerust een email.
Bestel mijn boek “Van Snob tot monnik”. Een biografie van een zoektocht en een gids om mindfulness in de praktijk te brengen.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

nog meer inspiratie

Ervaar onze impact
met een gratis sessie