LEIDERSCHAP EXPEDITIES

 Onze aanpak Leiderschap expedities
Doorbraakteams
Interim leiderschap
maatwerk opleidingen leiderschap

“Wij geloven in ‘leaders at every level’ die gezamenlijk doen wat nodig is om een transformatie tot een succes te maken”

Het ontwikkelen van leiders is altijd belangrijk geweest. Maar door de enorme huidige snelheid van veranderen is modern leiderschap de norm geworden om succesvol te zijn. Waar managers zich buigen over kennis, controle en de “known”, durven leiders het onbekende te omarmen en het voortouw in transformatie te nemen.

Leaders at All Levels is ontwikkeld om ‘leiderschap in turbulente tijden’ te mobiliseren. Op alle niveaus binnen de organisatie. Zodat het vermogen van de organisatie toeneemt om snel en daadkrachtig te reageren op kansen en bedreigingen van buitenaf.

Leiderschap is volgens Rainmen:

  • geen onderdeel van een functieprofiel, maar een KEUZE, die iedereen kan maken, ongeacht welk niveau binnen de organisatie.
  • durven doen wat nodig is om niet geleefd te worden door de omstandigheden. Adaptief vermogen in een steeds veranderende context.
  • durven zien en voelen hoe het werkelijk is. Authentiek en in verbinding.
  • cross-functioneel samenwerken met andere leiders. Met focus op wat ECHT belangrijk is.
  • altijd volle focus op resultaat. Het vieren van successen en anderen bewijzen dat het WEL kan.
Vraag de Breakthrough Leadership brochure aan

RAINMEN EXPEDITIES – CONCREET EN MEETBAAR RESULTAAT

Rainmen biedt 6 Leiderschap Expedities die in samenhang of individueel kunnen worden ingezet. Afhankelijk van wat nodig is. De verschillende expedities zijn gericht op ‘leiderschap in transformatie’ op persoonlijk-, team- en organisatieniveau. De onderliggende modules maken deel uit van het Accountability gedachtegoed van Mark Samuel (USA) dat we samen introduceren in Europa.

De kern van de accountability is 100% focus op het resultaat.

Het geheim? Geen rapporten. Maar actie en beweging vanaf de start. Moedig leiderschap, voor organisaties en individuen die continu in beweging zijn.

Hoe ontwikkeld is het leiderschap in jouw organisatie?

Maak vrijblijvend een afspraak

WAT LEVERT HET OP

5-8
Gerealiseerde cruciale doorbraak projecten

60-80%
vooruitgang op samenwerkingsgedrag

15-35%
vooruitgang op samenwerkingsrelaties

En dat binnen 6 tot 12 maanden!

ONZE EXPEDITIES

Expeditie I
voor ‘Business Leaders’

Directie en hoger management werken samen als een team van ‘zakelijke leiders’, voeren regie over strategie-implementatie en organisatieverandering, leiden samen de strategische doorbraakprojecten naar succes en coachen hun eigen managers op ‘accountable’ gedrag.

Expeditie II
voor ‘Team Leaders’

De middle-managers vormen samen de motor voor snelle cultuurverandering. Zij maken de vertaalslag van strategie naar concrete doorbraakprojecten inclusief gewenst gedrag op de werkvloer.

Expeditie III
voor ‘Informal Leaders’

Bovengemiddelde professionals met energie op klanten, strategie en organisatieverandering mobiliseren veranderkracht op de werkvloer en bewijzen collega’s dat ‘het’ WEL mogelijk is.

Expeditie IV
voor ‘Future Leaders’

‘High potentials’ – de leiders van morgen – benutten hun moed en eigenwijsheid om ‘hoofdpijn-dossiers’ op te lossen en cruciale samenwerkingspatronen te veranderen zodat de organisatie wint aan wendbaarheid en succes.

Expeditie V
voor ‘Breakthrough Leaders’

Een X-functioneel doorbraakteam van managers en professionals uit verschillende afdelingen zet succesvol de tanden in strategische doorbraken die bij ongewijzigd beleid niet van de grond waren gekomen.

Expeditie VI
voor ‘Mindful Leaders’

De expeditie voor Mindful Leaders is ontwikkeld om je lichamelijke, mentale en emotionele fitheid te optimaliseren. Je maakt je minder zorgen dat er van alles fout kan gaan en je geniet meer. Juist in spannende en stressvolle situaties.