Onze aanpak

Heldere keuzes

Rainmen helpt organisaties om strategie om te zetten naar resultaat. We begeleiden alle onderdelen van de verandering die nodig is om dat te bereiken – van leiderschapsontwikkeling tot teambegeleiding en gedragsverandering.

Wij helpen je heldere keuzes te maken die resultaat opleveren. Keuzes die openbreken wat vastzit, uitrollen wat stilligt en helder maken wat vaag is. Van strategie en ambitie tot gedragspatronen en verantwoordelijkheden. En dát verheldert de zaak. Zodat jij en je team voortaan zelf doen wat nodig is.

Rainmen aanpak - Heldere keuzes
Rainmen aanpak - energie

Geef je strategie energie

Veel klanten komen bij ons omdat het niet lukt hun strategie effectief te realiseren. Door ons te richten op de mensen die de strategie gaan uitvoeren, veranderen we abstracte processen in persoonlijke doelen. We geven strategie energie. Energie waar mensen wakker van worden, die ze laat aanpakken. Die je boven jezelf uit laat stijgen om samen met collega’s te doen wat nodig is. Die plannen omzet in actie en strategie verandert in resultaat. Zo veranderen wij werk in een missie, die teams aangaan met de doelgerichtheid en gedrevenheid van een start-up.

Samenwerkingsgedrag is de sleutel tot resultaat

Verandering start je door heldere keuzes te maken. Duidelijke, logische, gestructureerde en soms lastige keuzes die problemen blootleggen en gedragspatronen doorbreken. Ben je er dan? Nee. Dan begint het pas echt. Als je je ambitie scherp in beeld hebt en nieuw gedrag hebt gekozen, dan ga je het oefenen.

Is dat ongemakkelijk? Ja, meestal wel. En dat is juist goed. Want alleen dan krijg je keuzes helder. Door frictie word je uitgedaagd en kom je erachter dat je meer kunt dan je dacht.En bereik je dan meer? Veel meer. Als we klaar zijn, vertonen teams nieuw en beter samenwerkingsgedrag en bereiken ze meetbaar resultaat, daar waar ze eerder vastliepen.

Door je te helpen heldere keuzes te maken en je te laten ervaren dat ander samenwerkingsgedrag leidt tot betere prestaties, zetten wij binnen 6 tot 12 maanden strategie om in concreet resultaat met blijvende waarde voor jouw organisatie. Dan herkent jouw wendbare en flexibele team voortaan zelf wanneer er een heldere keuze moet worden gemaakt en is effectief gedrag verankerd in een cultuur van leiderschap en verantwoordelijkheid.

Rainmen aanpak - samenwerkingsgedrag

Onze unieke aanpak

Door je te helpen heldere keuzes te maken en je te laten ervaren dat ander samenwerkingsgedrag leidt tot betere prestaties, zetten wij binnen 6 tot 12 maanden strategie om in concreet resultaat met blijvende waarde voor jouw organisatie.

Tips over strategie-implementatie?